TOP

Viktor & Rolf ontwerpen voor Swarovski

Viktor & Rolf hebben in samenwerking met Atelier Swarovski twee collecties ontworpen. Eén van deze collecties werd afgelopen zaterdag tijdens de prêt-à-porter show van het designerduo officieel gelanceerd.

Viktor en Rolf hebbentwee collecties voor Atelier Swarovski ontworpen. De Velvet Rock collectie werd afgelopen zaterdag tijdens Paris Fashion Week gepresenteerd. Deze collectie bestaat uit oorbellen, manchetknopen, kettingen en ringen. De prijzen variëren van 100 euro voor een paar oorbellen tot ruim 1.800 euro voor een ketting.

Joan As Police Woman

In de Velvet Rock collectie wordt veel gewerkt met textuur. De hoofdrol is gegeven aan grijs vilt, wat mooi in contrast staat tot de glimmers van Swarovski.  De keuze voor vilt is niet vreemd: ook het interieur van de Viktor&Rolf flagshipstore in Parijs is hiermee bekleed. Inspiratiebron voor de collectie is de Amerikaanse indie-rock-zangeres Joan As Police Woman, zo gaf Rolf Snoeren aan in een interview met Womens Wear Daily.

Fifty Shades

Volgens Nadja Swarovski, een lid van de raad van bestuur van het sieradenmerk, werd het Swarovski-team flink uit hun comfortzone gehaald. “We hebben lang moeten zoeken naar de perfecte tint grijs voor de designers, maar het resultaat is sensationeel”, laat ze weten aan WWD. 

In 2009 werkte het duo ook al samen met het sieradenmerk