TOP

Vijf feiten over de failliete Axivate-shops*

In februari 2015 vonden de failliete Axivate-shops Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 na maanden van onzekerheid een nieuwe eigenaar. Uit de faillissementsverslagen komen interessante feiten naar boven.

Vlak voor de kerst van 2014 kreeg Axivate Capital slecht nieuws te horen. De drie online shops Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 werden op 23 december door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Er meldden zich twintig geïnteresseerden, er bleven er vier over en uiteindelijk vertrok FashionQlub – waarin Sanoma een belang heeft – met de drie webshops. Nu zijn ook de faillissementsverslagen te lezen op de website van curator Karst Folkerts. Textilia haalde er vijf feiten uit.

Verkoopbedrag

FashionQlub heeft 645.000,01 euro neergelegd voor de activa van Bulls & Birds Retail B.V., Blue Company Casuals B.V. (JeansOnline) en Label54 B.V. Het bedrijf hield onder andere de voorraden, de fotostudioapparatuur en de inventaris.

Doorverkocht

FashionQlub heeft andere activa, waaronder de domeinnamen, al snel doorverkocht aan Vimodos-eigenaar Vidala. Bulls & Birds en Label54 zijn alweer in de lucht maar er kan nog niet besteld worden, JeansOnline verwijst nog naar Vimodos.nl.

Jaaromzetten

In het jaarverslag is te lezen dat JeansOnline in 2014 een jaaromzet had van 4,66 miljoen euro. Bij Label54 bedroeg dit bedrag 1,48 miljoen euro. De omzetgegevens van Bulls & Birds zijn nog in onderzoek.

Crediteuren

JeansOnline heeft volgens het faillissementsverslag 43 concurrerende crediteuren die bij elkaar 797.609,70 euro vragen. Hoe dit wordt afgewikkeld is nog onbekend. Bij Label54 zijn er 23 concurrerende crediteuren die een bedrag willen zien van 89.775,07 euro. Bulls & Birds heeft nog een bedrag van iets meer dan twee miljoen euro open staan voor 31 concurrerende crediteuren.

5th Floor Fashion Group failliet

5th Floor Fashion Group – waar Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 eerder onder vielen – is sinds kort ook failliet verklaard. De webshops Happybee.nl en Kinderkleding-tekoop.nl zijn vlak voor het faillissement uit de groep gehaald en ondergebracht in een andere Axivate holding: Kinderkleding Groep B.V.