TOP

Victoria Koblenko ontwerpt badpak, 81 miljoen voor Forever 21 en nieuwe ceo C&A Benelux

Actrice Victoria Koblenko maakt een duurzame badcollectie met Tweka. Verder: Forever 21 heeft een overnamebod ontvangen van 81 miljoen dollar, Replay gaat de spelers van Ajax in het nieuw steken en C&A Benelux heeft een nieuwe directeur. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 3 februari.

Tweka en Victoria Koblenko lanceren duurzame badcollectie

Het Nederlandse badmode merk Tweka en actrice Victoria Koblenko hebben de handen ineengeslagen voor een duurzame collectie ‘die de lichaamsvormen van de vrouw omarmt’. De Victoria Koblenko-collectie is gemaakt van gerecycled polyamide en Xtralife Lycra. Deze kwaliteit is gemaakt door ECONYL. Dit is een organisatie die plastic afval uit de oceaan omzet naar garen, waar het Italiaanse bedrijf Carvico duurzame stoffen van ontwikkeld. ‘Deze stoffen hebben, naast een positieve eigenschap voor het milieu, goede weerstand tegen chloorwater, zon en garanderen een perfecte en comfortabele fit. Met het maritieme thema wordt geknipoogd naar de oorsprong van de stoffen, namelijk de zee.’, aldus Tweka in een persbericht.

Overnamebod van 81 miljoen dollar op kwakkelend Forever 21

Forever 21 heeft overeenstemming bereikt met een potentiële koper voor het merk. Dat meldt Retailtrends. Er ligt een bod van 81 miljoen dollar op tafel voor de aandelen van de Amerikaanse kledingketen. Het bod is gedaan door vastgoedbedrijven Simon Property Group en Brookfield Property Partners en Authentic Brands Group, een managementbedrijf voor merken. Alle aandelen, overgebleven winkels en de cosmeticalijn RileyRose zijn bij de deal inbegrepen. De rechter moet de verkoop eerst goedkeuren. Andere geïnteresseerden hebben tot 7 februari om een bod uit te brengen.

Replay gaat Ajax-spelers kleden

Replay en AFC Ajax hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vier (voetbal)seizoenen. Vanaf juli 2020 is Replay de officiele sponsor en draagt het zorg voor de formal & fashion wear van Ajax. Naast dat Replay de Ajax-spelers, -directie en -bestuurders jaarlijks in het nieuw steekt, zullen ze ook een exclusieve collectie voor fans introduceren.

Nieuwe ceo bij C&A Benelux

Stefanie Schneider wordt de directeur bij C&A Benelux. volgt hem daar op. Ze is nu nog head of sales and operations in België en Luxemburg. Dat meldt de Belgische website RetailDetail. Zij volgt Eric Andrew Brenninkmeijer op, die aan het roer komt te staan van de Duitse tak van C&A. Brenninkmeijer is een telg van de bekende eigenaarsfamilie. C&A beleeft moeilijke tijden: in verschillende landen staan de omzet en de rentabiliteit onder druk. Eerder deze week raakte bekend dat de retailer dertien winkels gaat sluiten in Duitsland, vorige week kondigde de groep ook de sluiting aan van dertig Franse winkels.

Twee online winkels op drie schenden rechten Europese consumenten

Twee op de drie webshops treden de Europese consumentenrechten met de voeten. Dat blijkt uit een Europese screening van bijna vijfhonderd online verkopers van kleidng, schoenen, meubelen, huishoudspullen en elektrische toestellen, zo meldt de Belgische editie van Metro. “Onaanvaardbaar”, vindt eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders. De Europese Commissie presenteerde vorige week de resultaten van een onderzoek van de nationale instanties voor consumentenbescherming. Die instanties gingen bij bijna 500 webshops na in hoeverre ze de surfende consument duidelijke en correcte informatie verstrekken over bijvoorbeeld de leveringsvoorwaarden, de wettelijke garantie en het herroepingsrecht.