TOP

Verregend Boutyq toch geslaagd

Stortbuien teisterden gisteravond 12 juli de vijfde editie van de Boutyq in de tuin van het Amsterdamse hotel The Dylan. Ontwerpers Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Philip Stephens van Unconditional showde er toch hun zomercollecties 2012.

Terwijl bezoekers met paraplu’s en witte handdoeken van hotel The Dylan zichzelf probeerden droog te houden, liepen de modellen van Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Philip Stephens van Unconditional met een stevige pas door de stromende regen. Het weer zorgde onder de toeschouwers van het Mynth Event voor veel empathie richting de ontwerpers, die hun frisse zomercollecties zagen verwateren.

Francisco van Benthum
Mannenmodeontweper Francisco van Benthum tapte de show heel toepasselijk af met regenjasjachtige jacks en hoogwater broeken. De ontwerper brengt verder een elegante collectie met veel korte tweeknoops- en double-breasted jasjes, shirts met blinde sluitingen en wijd vallende pantalons van zilver en gouden glansmaterialen.

Unconditional

De Londense ontwerper Philip Stephens van Unconditional volgde Van Benthum met een ‘street chic’ collectie van maatschappelijk verantwoorde materialen voor vrouwen en mannen. Casual chique zijn de transparante lagen die soepel en wijd over slankere tops vallen, de lange sluike gilets en blazers met leerstukken.

Jeroen van Tuyl
Slotstuk was de collectie van Jeroen van Tuyl. De Rotterdamse mannenmodeontwerper bouwt zijn naam zowel op nationaal als internationaal niveau steeds verder uit met modeshows op de Parijse catwalk. Bekend staat hij om het gebruik van innovatieve stoffen en de halslijnen die dit keer schuin zijn weggesneden. Meer weten over de collecties? Bekijk dan de fotoreportage hiernaast of de korte video-interviews hieronder.