TOP

Verdien geld met inkopen

Met goed inkopen is geld te verdienen. Niet alleen inkopen van een goed assortiment zorgt voor winst. Er zijn veel meer factoren die bepalen of je geld verdient of niet. Kijk eens met een kritische blik naar het huidige inkooppatroon. Elke euro die je op inkoop bespaart is een euro winst.

Veel inkopers gaan voor de laagste inkoopprijs en de hoogste marges. Dat is natuurlijk belangrijk, echter, niet alleen de laagste inkoopprijs voor een artikel is van belang. Een goede inkoper zorgt ervoor dat de juiste spullen op tijd geleverd worden, dat er niet te grote voorraden ontstaan en er een goede relatie is met de leveranciers. Er moeten ook duidelijke afspraken en contracten zijn met de leveranciers, waarmee je een leverancier kunt aanpakken als die zijn verplichtingen niet nakomt.

En door vooraf te bepalen wat en hoeveel er nodig is om te kunnen verkopen, geef je aan inkoopbudget uit wat echt noodzakelijk is. Koop niet meer dan je nodig hebt! Voorraad is duur (kapitaalbeslag)en voor je het weet niet meer actueel. Benut alle verkoopkansen, maar voorkom onnodige afprijzingen.

Een goede inkoper let dus op veel meer dan de prijs alleen. Ook je keuze voor leveranciers is van belang. Beoordeel je leveranciers in eerste instantie op behaalde resultaten, zoals winstbijdrage, omzetsnelheid en eindvoorraad, maar ook op de meerwaarde die ze voor je winkel of bedrijf hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: service, gespreide leveringen, flexibiliteit, snelheid in naleveren en bijdragen in marketing.

Neem de inkoop onder de loep en professionaliseer het proces. Wie zijn inkoop goed organiseert kan geld verdienen! Buying Support organiseert regelmatig inkoopworkshops om de inkoop professioneler aan te pakken. Kijk eens opĀ www.buyingsupport.nl.