TOP

Vasa International en Eurobrands gaan samenwerken

De kindermodeleveranciers Vasa International en Eurobrands International gaan vanaf 2010 samenwerken.

Het Belgische Vasa International, bekend van de merken Doerak, Blablabla en Da-Da, heeft verkooppunten bij de baby- en kinderspeciaalzaken verspreid in de Benelux. Het Nederlandse Eurobrands International brengt de merken Beebies, Ministars en X-Tract op de markt en heeft veel ervaring in styling en productieopvolging van baby- en kindercollecties.

De markt van kinderkleding is volop in beweging, vinden de beide partners. Retailers verdienen sterk gepositioneerde merken. Daarbij is een compleet assortiment met een aantrekkelijke maar brede prijsopbouw een must. Dit stelt hoge eisen aan de leveranciers.

Om hierop in te spelen hebben Vasa en Eurobrands besloten hun expertise in marketing, productie en logistiek te delen via een gezamenlijke backoffice. Het streven nu is een verhoging van de professionaliteit als leverancier van baby- en kinderkleding – dit om winkeliers optimaal te ondersteunen in het verkrijgen van goede verkoopsresultaten. Concreet zal bijvoorbeeld de communicatie naar de consument worden versterkt. Beide directies zijn enthousiast over de bundeling van krachten, maar onderstrepen dat de eigenheid en positionering van de merken bewaard zal blijven.