TOP

Vans en Barbour introduceren capsule collectie

Skate- en surfmerk Vans en heritage- en lifestylemerk Barbour hebben de handen ineen geslagen en een 'Barbour by Vans-collectie' geproduceerd. De sterke en duurzame schoenen zijn vanaf 1 oktober 2012 verkrijgbaar.

De een produceert pas sinds 1966, de ander al sinds 1894. De een is gevestigd in Zuid-Californië, de ander in het noordoosten van Engeland. De een is een eigentijds lifestyle merk en de ander een klassiek merk. De verschillen tussen de twee merken Vans en Barbour lijken op het eerste gezicht enorm. Toch hebben beide bedrijven ervoor gekozen om met elkaar in zee te gaan en een gelimiteerde collectie te ontwikkelen. Daarbij hebben ze heel slim gebruik gemaakt van elkaars sterke punten. Zo is het klassieke vulcanise proces van Vans gecombineerd met Barbours kenmerkende waxtechniek om sterke en duurzame schoenen te maken.

Tijdloze outdoor collectie
De capsule collectie ‘Barbour by Vans-collectie’ is een tijdloze outdoor schoenencollectie voor het najaar. Drie populaire Vans-stijlen spelen de hoofdrol waarbij details van tartan plaid, corduroy en leer en de kleur legergroen de boventoon voeren. Het model ‘Classic Slip-On’ is een stijlvolle vrijetijdsschoen, heeft een bovenzijde van waxkatoen met subtiele quiltaccenten en is verkrijgbaar in de kleur legergroen voor zowel mannen als vrouwen. Elastieken inzetstukken aan de zijkant in combinatie met een verstevigd achterdeel zorgen voor grip en flexibiliteit. De Chukka Del Barco combineert een bovenzijde van waxkatoen met een Vanilla Ice vulcanised zool. Details zijn o.a. contrasterende witte stiksels, metalen oogjes en een buitenzool met omgekeerde wafelstructuur voor een betere grip. Het laatste model in de capsule collectie is de Classic Era Wingtip. Deze schoen is geïnspireerd op het Classic Wingtip Brogue model van Vans en biedt een mix van leer en canvas op een vulcanised zool.

De ‘Barbour by Vans’-schoenencollectie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in geselecteerde Vans winkels en geselecteerde Barbour winkels.