TOP

Vandenberg Surf viert 30-jarig bestaan

Deze winter bestaat de Vandenberg-winkel in Hoorn dertig jaar. In 1980 werd de winkel in de haven van Hoorn geopend. Het was toen nog een klein winkeltje dat enkele wetsuits verkocht en af en toe een windsurfplank ('deur'). Nadat Stephan van den Berg Olympisch goud won in 1984 werd alles anders. Het windsurfen maakte een enorme groei door. Windsurfen is nog steeds één van de belangrijke pijlers van het bedrijf, naast het inmiddels zeer populaire kitesurfen.

Eind jaren tachtig kwam Stephan in contact met Jake Burton. Burton had de voorloper van het huidige snowboard bij zich, vertelt Philippe Hendriks van Vandenberg Surf. “Dit ‘snowboard’ moesten wij toen maar eens uitproberen. De link tussen het windsurfen en snowboarden was snel gelegd en zo kwam er nog een belangrijke tak van sport voor ons assortiment bij,” aldus Philippe.

Groot Assortiment

Het uitgebreide aanbod van ski’s en snowboards en een grote collectie technische en modieuze kleding op de wintersportafdeling trekken sportieve klanten vanuit heel Nederland. Op de bovenverdieping is een zeer breed assortiment snowboards en ski’s te vinden van de merken Burton, K2, Ride, Armada, Salomon, Nidecker en Flow. Het aanbod snowboards- en skischoenen is minstens zo veelomvattend. Op de begane grond is er een overzichtelijke keuze kleding te vinden van de merken Burton, Analog, O’Neill, Quiksilver, Mystic, Armada, Peak Performance en Helly Hansen. Deze technische kleding in combinatie met de protectie van Red en Dakine zorgen er voor dat elke klant de winkel verlaat met de juiste outfit voor een vakantie in de sneeuw.

Topservice
Het onderhoud aan snowboards en ski’s wordt allemaal in eigen huis gedaan op de meest geavanceerde machine. Het onderhoud wordt afgestemd op de hedendaagse snowboards en ski’s. Zo krijgt een rockerboard een andere behandelwijze dan een regulier board, legt Philippe uit. Consumenten die niet een standaard setje willen huren op de wintersportlocatie kunnen ook hiervoor bij Vandenberg terecht. Alle nieuwe hypes en trends kunnen klanten naar hartelust uitproberen. Daar horen ook de rocker-boards bij. Burton, K2, Ride en Armada zijn de merken die op snowboard- en skigebied verhuurd worden.

Feestelijke Acties

Om het 30-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij te laten gaan zullen er van 20 februari tot en met 2 april 2010 allerlei feestelijke klantenacties gehouden worden. Om volledig op te hoogte te blijven van deze acties kunnen klanten zich inschrijven op de digitale nieuwsbrieven via de website van VANDENBERG Surf.

T: 0229 219913
I: info@vandenbergsurf.nl