TOP

Urban Outfitters geeft gratis poezen weg

Modeketen Urban Outfitters veroorzaakte wat rumoer met een enigszins controversiele winkelactie waarbij je een echte kat kreeg bij aankoop van je kleding.

In acht winkels van de Amerikaanse kledingketen Urban Outfitters in Brooklyn en Manhattan kreeg je op 8 augustus – het was die dag Internationale Kattendag – een kat cadeau, een echte levende poes.

In het kader van de wereldwijde poezendag bedacht Urban Outfitters samen met de dierenbeschermingsorganisatie Best Friends Animal Society een actie waarbij je een kat kon adopteren. Urban Outfitters betaalde de adoptiekosten, en je kreeg korting op kleding of een gratis t-shirt. Best Friends Animal Society is een organisatie die het dierenleed in asiels wil stoppen, veel asieldieren worden namelijk alsnog afgemaakt.

Op social media waren de mening verdeeld. Op de post van Urban Outfiters op Instagram alleen al kwamen bijna 1300 reacties binnen. Veel dierenliefhebbers spraken er schande van en vonden het onethisch. The Britse tabloid The Mirror hield een poll onder haar lezers: 81 procent vond het niet ethisch om katten weg te geven.

61 katten

In totaal zijn er op 8 augustus 61 katten, gevaccineerd en gechipt, via de winkels ter adoptie afgestaan.