TOP

Urban Outfitters koopt pizzaketen

Kledingwinkelketen Urban Outfitters koopt heeft de pizzaketen Pizzeria Vetri gekocht.

De Amerikaanse modeketen Urban Outfitters heeft een keten van pizzeria’s gekocht, Pizzeria Vetri . Urban Outfitters koopt 6 restaurants. De financiele details zijn niet bekendgemaakt, maar de restaurants zouden voor een bedrag van minder dan 20 miljoen dollar zijn gekocht. Urban Outfitters gaat de pizzeriaketen helpen met de expansie, zodat Vetri zich kan concentreren op het food-gedeelte.

Old-school retailmodel

Beleggers reageerden niet erg enthousiast. De koers van het aandeel daalde maandag 16 november met zeven procent nadat Urban Outfitters naar buiten bracht dat ze een pizzaketen kochten. Investeerders maken zich zorgen om de samenwerking. Simeon Siegel, een New Yorkse analyst tegen nieuwswebsite Business of fashion: “Investeerders maken zich zorgen om de gehele moderetailsector. Het old-school retailmodel wordt veranderd en dat brengt angst met zich mee.”

 Opkomende markt

 Richard Hayne, ceo van Urban Outfitters, maakt zich juist geen zorgen: “Casual dining is een opkomende markt. Wij geloven dat dit een enorme kans is om het concept Pizzeria Vetri uit te breiden.”

 Loop in de winkels

 Het is nog onduidelijk hoe de samenwerking er precies uit gaat zien. Mocht de pizzeria geïntegreerd worden met enkele vestigingen, dan is dat volgens The Washington Post een manier om de loop in de winkels te houden.