TOP

Tweede kans voor modellen

Na het succes van de eerste editie begin dit jaar, zal op 20 september de tweede ModelConvention plaatsvinden. Hier kan iedereen, meisjes en jongens in de leeftijd van 14 tot en met 35 jaar, zich aanmelden voor een modellen screening.

Scouts van veertig modellenbureaus uit onder andere New York, Milaan, Tokyo en Londen, komen die dag samen om nieuwe talenten te spotten. De ModelConvention wordt gehouden in het World Forum Convention Center in Den Haag.

Voor modellen in spé bespaart de Convention een hoop tijd, omdat er niet gewerkt hoeft te worden aan een dure starterportfolio. Aan het einde van de dag hoort iedereen of hij wel of niet geschikt is om als model verder te gaan. Mocht dit wel zo zijn, dan komt er een ‘call back’, waarbij degene in een persoonlijk gesprek met de bureaus direct de mogelijkheden kan bespreken en er afspraken worden gemaakt.

De vorige editie kreeg maar liefst 58,6% van alle kandidaten zo’n callback. Het bleek dat de Nederlandse jongens en meiden vooral in de smaak vielen bij de internationale agentschappen, want 20% kreeg een oproep om terug te komen van een buitenlands modellenbureau.

Naast de screening is er een catwalkworkshop van Mariana Verkerk, bekend van Hollands Next Topmodel, en seminars styling en make-up artists.