TOP

Trendsafari x Mediamatic in Amsterdam

We zijn heel blij dat we Mediamatic in Amsterdam als locatie bekend kunnen maken voor de trendsafari van 29 juni aanstaande. Als bezoeker van de Trendsafari kun je een blik werpen achter de schermen bij deze organisatie en hun inspirerende plek.

De aankomende Trendsafari op 29 juni 2015 vindt plaats bij Mediamatic. Mediamatic is gevestigd in het centrum van Amsterdam, dicht bij het centraal station en de openbare bibliotheek (naast Hannekes Boom).

Mediamatic.net

Mediamatic is een organisch kenniscentrum rond kunst en nieuwe technologie.  Ze onderzoeken de mogelijkheden en uitdagingen die nieuwe technologie biedt aan kunst, design en samenleving. Daarnaast organiseren ze veel lezingen, presentatie’s en workshops. 

Mediamatic Foto 1

Voorbeelden van projecten zijn El HEMA, een Arabische variant van de Hollandse HEMA, Wat Spinoza?, waarin ze in de publieke ruimte moeilijke vragen stelden, en Over Datum Eetclub: een kritische kijk naar verspilling binnen de voedselindustrie. Hun kennis en ervaring op het gebied van nieuwe media en samenleving delen ze met de culturele sector via het Kom Je Ook? programma van workshops en symposia over nieuwe manieren van werken voor kunst en erfgoed. 

Mediamatic Foto 2 EL Hema-poster

Mediamatic Nu

Mediamatic onderzoekt en ontwikkelt nieuwe manieren van het organiseren van mensen en dingen. Vanuit fabriekshal ten oosten van het centrum zijn zij deels aquaponicsboerderij, deels mycolab en deels projectruimte. Aquaponics is de beste manier van duurzaam eten produceren in de stad omdat er nauwelijks water wordt verspild en je weinig ruimte nodig hebt. Mediamatic ontwerpt aquaponics-installaties geschikt voor kantoren, huiskamers en de slanke Amsterdamse balkons. Tijdens workshops leren zij anderen hoe ze zelf een ecosysteem kunnen bouwen en onderhouden. Hun aquaponicsboerderij voorziet hen in verse groenten en vis. In het mycolab onderzoeken ze de mogelijkheden van ontwerpen met organismen. Mycelium, de wortels van paddestoelen, is hun hoofdmateriaal, een perfecte vervanging van plastic.

Mediamatic Foto 3 Co-Existence by Julia Lohan

Ze werken onafhankelijk samen met Mediamatic Lab. Lab is partner van de stichting voor kennis, techniek en voorzieningen. Lab ontwikkelt community websites en interactieve installaties voor een groot aantal culturele en andere instellingen zoals Amsterdam Museum, Joods Historisch Museum en de Reinwardt Academie.

Trends winter 2016-2017

Naast deze kennismaking met Mediamatic is er natuurlijk ook volop ruimte voor trends in woord en beeld. De meest belangrijke consumententrends en innovaties op retail en design gebied. En natuurlijk de laatste trends in mode, sportfashion, kleur en materiaal voor winter 2016-17.

Mediamatic Foto 4 Dearfuturecom

Mediamatic Foto 5 lUniform  Paris

Mediamatic Foto 6 Adidas Stella

Mediamatic Foto 7 Maharishi

 Verzeker je nu alvast van een plek door je hier in te schrijven.