TOP

Toch derde aanslag op WFC, huurders krijgen reactie van directie

Afgelopen donderdag 1 juli is voor de derde keer een aanslag gepleegd op het World Fashion Centre in Amsterdam. Nu was een andere kledingzaak het doelwit. Huurders van het WFC eisen uitleg over de gang van zaken, de directie heeft inmiddels een brief rondgestuurd.

Dinsdag is bekend geworden dat op 1 juli opnieuw een winkel het doelwit was van een aanslag. De politie heeft dit aan AT5 bevestigd. Bij de kledingwinkel Popsy Mode is een explosief naar binnen gegooid. Eerder ontkende een woordvoerder van politie nog dat er sprake was van een nieuwe aanslag. Of er verband is tussen beide winkels kon de politie nog niet zeggen.

Brief
Twintig huurders van het World Fashion Centre in Amsterdam verweten de directie een gebrek aan communicatie na de aanslagen van afgelopen maand en eisten uitleg over de gang van zaken. Dat staat in een brief die de huurders hebben verstuurd. Dit meldde de Amsterdamse zender AT5 op maandag. De huurders willen verder weten of er al verdachten in beeld zijn en of er ook huurders verdacht worden.

“Het hoeft geen betoog dat alle huurders zich momenteel ernstige zorgen maken over hun eigen veiligheid, maar ook over de veiligheid van hun clienten, werknemers en overige bezoekers van het WFC. Als huurders worden wij op dit moment frequent benaderd door cliënten, medewerkers en bezoekers met vragen over de veiligheid van de omgeving, de showroom en de werkplek. En op deze vragen moeten wij, bij gebrek aan enige kennis, het antwoord voortdurend verschuldigd blijven.”

In de brief staat verder: “Kennelijk is het een publiek geheim dat onder de huurders van het WFC, met name op de begane grond, zich blijkbaar ook enkele rotte appels begeven.”

Reactie van WFC
De directie van het WFC heeft een brief aan de ondernemers gestuurd. Jerry Inniger van kledingzaak Wise Guys zegt tegen Metro: “Het is fijn dat we nu een brief hebben gekregen. Hiervoor hebben we nooit contact met de directie gehad. In de brief staat dat er nauw overleg is met de politie en dat we op de hoogte worden gehouden van de resultaten van het politieonderzoek.”

Beveiliging
De beveiliging rond het WFC zal in ieder geval worden opgeschroefd, valt in de brief te lezen: “Met de politie Amsterdam Amstelland is afgesproken dat de frequentie van de surveillances rondom het WFC zal worden opgevoerd. Tevens is de intensiviteit van onze eigen beveiligingsdienst uitgebreid.”

 

Scan Bomaanslagen WFC