TOP

Tips: Mannenmode op Modefabriek en Amsterdam Fashion Week *

Vanaf morgen staat Amsterdam met de Fashion Week en de Modefabriek volledig in het teken van mode. Ook mannenmode komt aan bod tijdens deze evenementen; Textilia zet de highlights op dit gebied onder elkaar.

1. Trendconsult

Behoefte aan wat inspiratie voor het nieuwe inkoopseizoen? Kleuren- en trendconsulant Fiona Coleman geeft op de Modefabriek – als onderdeel van het MF Talks programma – haar tweejaarlijke Buyer’s Briefing: een top-10 van (kleuren)trends voor zowel vrouwen- als mannenmode.

Wanneer? Zondag 10 juli 15.45-16.15 (let op: Engelstalig) – locatie: Modefabriek (toegang gratis)

2. Masterclass Sam Lambert & Shaka Maidoh

Vorige editie stonden ze op de beurs zelf, dit keer geven de mannen van Art Comes First, Sam Lambert en Shaka Maidoh een masterclass over de ‘verhalende identiteit van mannenmode’. Gepresenteerd door Liam Maher van Denham zetten de twee in hun sessie Where We Come From to Where We Hope to Go’ uiteen waar echte stijl om draait. 

Wanneer? Maandag 11 juli 10.30-12.30 (let op: Engelstalig) – Locatie: Modefabriek – Entree: €20,- (inclusief Modefabriek-entree), inschrijven via hier

3. Show Bound Amsterdam

Voor het eerst toont mannenmodelabel Bound Amsterdam zijn nieuwe collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week. Oprichters van het jonge merk, Maras Rejaän en Sheila Lopes Afonso, lieten zich voor hun nieuwste collectie ‘Class of 2017’ inspireren door de Japanse film. 

Wanneer? vrijdag 7 juli 19.00-19.30 – Locatie: Transformatorhuis / Westergasterrein – Entree: kaarten via hier

4. Show Futura

Futura is een upcoming mannenmodelabel dat zijn nieuwe collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week toont. Ontwerpers Sanne Schepers, Tom Renema en Anne Bosman hebben zichzelf en kledingstukken uit hun jeugd als uitgangspunt genomen voor deze collectie.

Wanneer? Zaterdag 9 juli 15.00-15.30 – Locatie: Gashouder / Westergasterrein – Entree: kaarten via hier