TOP

The Fashion Gallery krijgt vervolg in juli


Op maandag 15 juli vindt voor de tweede keer het fashion event The Fashion Gallery plaats. Nieuw dit keer is de keuze tussen het ochtend- of het middagprogramma en de mogelijkheid om direct kleine orders te schrijven.

De eerste editie van The Fashion Gallery in Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord in januari dit jaar werd goed ontvangen. Meer dan dertig vrouwenmodemerken presenteerden hun nieuwe collectie en er kwamen bijna 180 bezoekers langs. Het event is de tweede editie opnieuw een combinatie van een fashion show, collectiepresentaties en food & drinks. Ook de locatie blijft hetzelfde. Nieuw dit keer is de mogelijkheid om kleine orders te schrijven bij voor de retailer nieuwe merken. Vandaar dat het event Showroom edition meekrijg in de naam.

Ochtend- en middageditie

Ook anders is dat het evenement dit keer niet tegelijk met Modefabriek plaatsvindt. Hier is voor gekozen omdat het concept is veranderd en het event wordt opgesplitst in een ochtend- en middagsessie. “We hebben de eerste editie gemerkt dat er soms te weinig tijd was om alle retailers te spreken en de collectie te laten zien”, zegt organisator Karin Vink in het persbericht. “Daarnaast weten we dat ieders tijd kostbaar is en door meteen kleine orders ter plekke te kunnen schrijven bij nieuwe merken maak je dit event ook nog eens heel efficiënt voor iedereen. Daarom hebben we de dag opgesplitst in twee delen. De retailer kan dan kiezen wat beter uitkomt en de deelnemende merken hebben meer tijd om aandacht aan de bezoekers te geven of om orders te schrijven.”

Op uitnodiging

De ochtendeditie is van 11 tot 15 uur en begint een half uur na aanvang meteen met de fashion show, gevolgd door de open showroom en een walking lunch. De middageditie is van 16 tot 20 uur, inclusief een walking dinner. Opnieuw is het event alleen op uitnodiging te bezoeken. Retailers krijgen deze week een persoonlijke digitale uitnodiging met een link naar de inschrijving via Eventbrite. The Fashion Gallery lanceert ook een nieuwe website.

Deelnemende merken

Er hebben zich al bijna dertig merken aangemeld voor het event, waaronder veel labels die er de eerste keer ook bij waren: 2nd Day, Blandat Co-lab, Copenhagen Footwear, Diega, Dutchess, Femmes du Sud, Hartford, Hunkøn Studio, Just in Case, LivtheLabel, Petra Reijerink, Ruby Tuesday, Sand Copenhagen, Tiger of Sweden en Underprotection. Nieuw zijn Aimee, Alchemist, Blinckstar, Green Factory, Jazu Jewellery, Lobibeads, SFizio, Shake it Baby, Studio Ruig, Ssaar en Stella Nova. De deelnemerslijst wordt komende weken nog aangevuld met enkele namen.