TOP

Textilia #18: Bodyfashionspecial

In Textilia's bodyfashionspecial van 12 augustus lees je alles over de bodyfashiontrends voor de zomer van 2012. Verder komt aan bod hoe hangjongeren een ondernemer dwarszitten en een discussie over de stelling 'outlets verpesten de markt'.

Mijn Ervaring: Getergd door hangjongeren
Lingeriespecialist Ger Tielman in Landgraaf deed in de afgelopen achttien jaar 32 aangiftes, van overlast tot vuurwerkbom. Gefrustreerd door het falende repressiebeleid ging hij zelf parttime de politiek in: ‘Mijn vrouw is pas bedreigd’

Profiel: Shirley Schoonebeek van Muchachomalo
In een paar jaar tijd is het Nederlandse Muchachomalo uitgegroeid tot een bodyfashionmerk waar niemand omheen kan. De ‘hysterische’ prints en kleuren vertellen een verhaal, en dat spreekt aan. ‘Muchachomalo is een lifestylemerk. De verhalen achter de collecties zijn onze kracht.’, vertelt Shirley Schoonebeek, oprichter en eigenaar van Muchachomalo.

Inkoopgids bodyfashion zomer 2012
Vorig jaar stonden blauw en het water centraal, nu zijn het juist de vele groentinten en het gebladerte die inspireren. Trendwatcher Marian de Ruyter verdeelde de body fashiontrends voor zomer 2012 in zes thema’s voor de inkoopgids van Textilia, met alle bodyfashiontrends voor zomer 2012.

Van alle kanten: Outletcentra verpesten de markt
De consument heeft geen klagen: na Batavia Stad, Designer Outlet Roermond en Rosada zijn er plannen voor nog een fashion outletcentrum in Nederland: Bleizo in Zoetermeer. Winkeliers in de stad hebben het nakijken, vindt CBW-Mitex. Maar merken denken daar heel anders over. Praat mee over de stelling ‘Outletcentra verpesten de markt’.

De bodyfashionmarkt in cijfers: zachte winter voor bodyfashion

De bodyfashionbranche heeft het afgelopen winter niet slecht gedaan. De bestedingen zijn zelfs iets gestegen. Onderzoeksbureau Gfk Panel Services peilde de markt. Het rapport ‘Cijfers die Spreken Retail 2011’ laat zien dat bodyfashionwinkels ondanks een scherpere inkoop niet meer brutowinst realiseren omdat de kosten ook flink zijn gestegen.

Verder krijg je 17 pagina’s sportfashion cadeau in Sportcult, plus het laatste nieuws, updates en heel veel inspiratie.

De volgende Textilia (vrouw, man, jeans) verschijnt op dinsdag 16 augustus.

Geen abonnement? Klik hier voor een overzicht van onze aanbiedingen of bestel een proefnummer!