TOP

C&A maakt weer inbreuk op merkrecht G-Star

C&A is opnieuw voor de rechter gedaagd door G-Star voor het inbreuk maken op zijn merkrecht. Dit keer gaat het om het woord RAW op enkele kledingstukken uit de Clockhouse-collectie voor mannen. De rechter stelde G-Star in het gelijk.

De rechtbank in Den Haag besliste deze week dat C&A inbreuk maakt op het merk G-Star door het woord RAW te gebruiken op verschillende kledingstukken. De retailer moet alle kledingstukken met dit woord uit de rekken halen én de gemaakte proceskosten (van bijna 80.000 euro) aan G-Star terug betalen. Ook mag de collectie niet meer bij Wehkamp verkocht worden. C&A overweegt volgens het Financieel Dagblad in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

Verwarringsgevaar

Volgens de rechtbank is RAW voldoende ingeburgerd als merk van G-Star en is er bij de betreffende C&A-items sprake van verwarringsgevaar. Volgens C&A moet de tekst DigginRaW echter worden begrepen als een verwijzing naar ‘in platenbakken zoeken naar albums met onbewerkte muziek’.  Maar volgens de rechter is het niet aannemelijk dat de tekens louter decoratief worden gebruikt.

Beschermen

Het is de tweede keer in korte tijd dat G-Star een zaak wint van C&A. Eerder ging het om items met de tekst D STR. G-Star is erg actief met het beschermen van de merknaam. Eerder won het jeansmerk ook al verschillende zaken tegen H&M, over gebruik van het woord RAW en het kopiëren van het Eldwood-model.

 

Lees het vonnis hier.