TOP

Ten c: exclusiviteit uit Italië met een Japanse inslag

Ten c, het exclusieve Italiaanse mannenmodemerk met een rotsvast geloof in de waarde van kwalitatief hoogstaande kleding die boven rages en trends uitstijgt. Een kledingstuk dat een leven mee gaat! Ten c is recent overgenomen door FGF Industry van Enzo Fusco.

Voor de SS 22 collectie presenteert Ten c een collectie die gekarakteriseerd wordt door hun kenmerkende stof uit Japan, OJJ, terwijl ze trouw blijven aan het militaire DNA. Het kleurenpalet blijft neutraal, met accenten van Ten c’s oranje en absint groen die zichtbaar is door de hele collectie..

Ideaal voor de zomer is het 9oz OJJ materiaal wat doorgevoerd is in de collectie van zowel de klassieke Flight Jacket, Parka and Anorak als andere jassen, broeken en shorts. Aanvullend is de katoenen collectie versterkt met Raso Comfort, gecombineerd met OJJ en toegepast in broeken, shorts en overhemden.

Nieuw dit seizoen is de Nylon Crinkle Rip-Stop, extreem bestendig en transparant materiaal. De kledingstukken zijn thermo gelast op de versterkte punten en de details zoals opgestikte zakken, ritsen en capuchons brengen een grotere structuur en contrast aan dit ultra-lichte materiaal.  

Daarnaast wordt er dit seizoen een nieuwe serie sweatshirts gelanceerd, voorzien van een ‘Old Chic’ behandeling d.m.v. een special verfproces met oversized vormen, geïnspireerd op de American Campus.

Militaire details zijn te vinden in de herinterpretatie van parka’s en anoraks uit het Engelse leger en het vliegeniersjack is geïnspireerd op de jacks die van oorsprong door de Amerikaanse Marine pilote werd gedragen.  De collective bevat tevens een serie van technische militaire broeken en shorts, gecombineerd met de sweaters geeft dit een complete Ten c look.

Info: www.tenc.com,
Insta: @ten_c_official