TOP

T-shirt met bloeddiamanten en Naomi Campbell

Het imago van model Naomi Campbell gaat snel achteruit door de rechtszaak waarin zij vorige week tegen de Liberiaanse ex-president Charles Taylor moest getuigen. Modeontwerper Christopher Lee Sauve heeft nu een speciaal t-shirt ontworpen met Campbell en bloeddiamanten er op.

Campbell zou bloeddiamanten van de ex-president gekregen hebben, maar zij ontkende dit vorige week in de rechtszaal van Den Haag. Daar verklaarde het topmodel niet te weten van wie ze de diamanten heeft gekregen.

Haar getuigenis is belangrijk voor de aanklachten tegen Taylor, omdat hij terecht staat wegens vermeende betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in Sierra Leone, buurland van Liberia. Deze oorlog zou deels door bloeddiamanten betaald zijn.

Diamonds are forever

Volgens verschillende bronnen heeft ze gelogen in de rechtszaal en zou ze meer weten dan ze onder ede verklaarde. Ontwerper Christopher Lee Sauve neemt de getuigenis van Campbell in ieder geval niet zo serieus. Hij ontwierp een shirt met daarop een foto van het topmodel met diamanten ogen en daaronder de tekst ‘Diamonds are forever’. De shirts zijn via zijn webshop te bestellen.