TOP

Street- en activewearlabels to watch voor voorjaar/zomer 2019

Tijdens de afgelopen zomerbeurzen vielen de nodige street- en activewearmerken op. Dit keer drie merken die zowel lifestyle-, sport en badmode brengen.

Roxy

 

Wat maakt Roxy de moeite van het bekijken waard?

Roxy kennen we sinds 1990 als de vrouwenlijn van het Australische surf- en boardlifestylemerk Quicksilver. Door de jaren heen heeft het label zich duidelijk verder ontwikkeld. Tegenwoordig kan je er terecht voor een breed assortiment aan sportieve én vrouwelijke bad-, beach-, street-, en active wear. Hierbij wordt een veelheid aan functionele componenten (van ademende stoffen en waterproof tot compressiestukken) met fashion gecombineerd.

 

Wat is nieuw voor zomer 2019?

Roxy zet flink in op de groeiende aandacht voor Suppen (stand up paddling). De items lenen zich niet alleen voor deze sport, maar ook voor yoga of hardlopen. Verder vallen de prints op, die onderling te mixen en te matchen zijn.

 

Ook interessant: 

Milieuvriendelijke productie is een belangrijk topic bij het merk, dat onder andere werkt met de SpinDye-techniek, een natuurlijk proces waarbij je zonder de toevoeging van water textiel kan kleuren. Ook is er een fitness- en athleisurelijn, die duurzaam is op meerdere vlakken; want gemaakt van geregenereerde polyamide én extra bestand tegen chloor, zonnecrème en olie. 

 

Roxy

Roxy 2

 

Röhnisch

 

Wat maakt Röhnisch de moeite van het bekijken waard?

Het Zweedse familiebedrijf met roots in de sport en fitness is gespecialiseerd in de combinatie van vrouwenmode en active wear. Het merk staat bekend om innovatie op het gebied van materialen. Zo introduceerde het in de jaren ’90 microfiber. Tegenwoordig zet Röhnisch zich in voor productie met aandacht voor mens en milieu en maakt het gebruik van onder andere gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar membraan en Econyl-garen, dat afkomstig is van geregenereerde stoffen als oude visnetten.

 

Wat is nieuw voor zomer 2019?

Klassiek marineblauw en rood worden onder andere gecombineerd met fluorescerend rood en blauw om de huid extra mooi in uit te laten komen. 

 

Ook interessant: 

Röhnisch biedt fashion voor een brede doelgroep. De maten gaan namelijk tot 3XL. 

Rohnisch

Rohnisch 2

 

Inferno Ragazzi

 

Wat maakt Inferno Ragazzi de moeite van het bekijken waard?

De vrolijke, zomerse collectie van het Duitse surfvriendencollectief Inferno Ragazzi trok tijdens de Berlijnse vakbeurs Seek onze aandacht. De T-shirts, sweaters, hoodies en accessoires (badpakken, zwemshorts, petten, bandana’s, sokken) zijn allemaal op elkaar afgestemd en ademen een relaxt Californisch (surf)gevoel uit.       

 

Wat is nieuw voor zomer 2019?

Met de pastel- en fluorescerende kleuren in de collectie slaat Inferno Ragazzi de spijker op zijn kop. Beide zijn namelijk belangrijke trends voor dit seizoen. Kijk daarnaast ook naar de licht nineties ogende heuptasjes en het tweezijdig draagbare bomberjack. 

 

Ook interessant: 

Inferno Ragazzi heeft een pastelroze winkel in Hamburg. 

Inferno Ragazzi

Inferno Ragazzi 3

Inferno Ragazzi 2