TOP

Strafrechtelijk onderzoek naar FNG, Hema verliest rechtszaak om krokodil en detailhandel positief gestemd

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter de opdracht gegeven grondig te onderzoeken of er misdrijven zijn gepleegd bij de failliete modegroep FNG. Verder: kinderkleding van Hema met daarop afbeeldingen van krokodillen maakt toch wel inbreuk op de merkrechten van Lacoste en volgens het CBS zijn ondernemers in de detailhandel overwegend positief gestemd over het derde kwartaal. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 13 augustus.

Hema verliest rechtszaak van Lacoste over krokodil

Kinderkleding van Hema met daarop afbeeldingen van krokodillen maakt toch wel inbreuk op de merkrechten van Lacoste. Dat schrijft NU.nl. Daarmee oordeelt het gerechtshof anders dan de voorzieneningenrechter in 2018, die geen inbreuk constateerde. Deze uitspraak zorgt ervoor dat Hema het ondergoed met de krokodillen niet meer mag verkopen en 31.000 euro, een deel van de juridische kosten die Lacoste maakte, vergoeden. Aan NU.nl laat Hema weten teleurgesteld te zijn in de uitspraak. “Deze uitspraak staat haaks op het eerdere vonnis van de voorzieningenrechter, die Hema in het gelijk stelde. Hema wijst erop dat het ondergoed slechts tijdelijk en gedurende een korte periode is verkocht”, laat een woordvoerder weten. De winkelketen kan nog in cassatie gaan bij de Hoge Raad. Of Hema dat gaat doen, is nog niet duidelijk.

Onderzoeksrechter moet FNG-dossier volledig uitspitten op mogelijke misdrijven

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter de opdracht gegeven grondig te onderzoeken welke misdrijven zijn gepleegd bij de failliete modegroep FNG, zo meldt de Vlaamse krant De Tijd. De onderzoeksrechter zal niet alleen uitzoeken of bij FNG sprake was van marktmanipulatie, maar ook of er sprake is van valsheid in geschrifte en het belemmeren van het onderzoek van de beurswaakhond FSMA naar FNG. Dat bevestigt Kristof Aerts, de woordvoerder van het Antwerpse parket. Als het tot vervolgingen komt, riskeren de verdachten tot wel tien jaar cel.

CBS: ondernemers detailhandel overwegend positief gestemd over derde kwartaal

Ondernemers zijn minder pessimistisch in het derde kwartaal van 2020. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. Het sentiment blijft echter nog steeds negatief. Een positieve uitzondering is de detailhandel, waar het vertrouwenscijfer op +4,5 uitkomt. Dit is de enige bedrijfstak waar de positief gestemde ondernemer de overhand heeft. De grootste bijdrage hieraan levert de omzetverwachting. Per saldo verwacht 16,1 procent van de ondernemers in de detailhandel een omzetstijging.

Puma benoemt Ben Hughes tot General Manager voor Benelux

Sportbedrijf Puma heeft Ben Hughes met onmiddellijke ingang aangesteld als General Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Benelux (UKIB). In deze rol neemt Ben het stokje over van Paul Spencer, die de functie van PUMA’s Regional Sales Director Europe heeft aangenomen. Sinds 2014 heeft Ben de rol van Head of Sales voor UKIB gehad en speelde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de UKIB-activiteiten. “Ben heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van groei en geniet veel respect van onze belangrijkste accounts in het VK, wat hem de juiste persoon maakt om de UKIB-activiteiten te leiden en het groeimomentum van PUMA voort te zetten”, aldus Arne Freundt, Regional General Manager EMEA.