TOP

Store locator via smartphone

Ideaal: via je smartphone snel de dichtstbijzijnde winkel van een bepaald merk vinden, waar je ook bent. Dat is wat Spotengo doet. De tool biedt allerlei mogelijkheden voor merken en retailers met het oog op het stimuleren van de verkoop.

Spotengo is een toepassing van FDI Logbox, een internationaal creditmanagementbedrijf. De applicatie biedt de gebruiker de mogelijkheid om via de smartphone het dichtstbijzijnde verkooppunt van een bepaald merk te vinden (zowel monobrand- als multibrandstores), plus routebeschrijving en informatie over openingstijden, telefoonnummer en website. Spotengo is toegankelijk in heel Europa en beschikbaar in zeven talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Zweeds.

Merkomgeving

Yann Ducarouge, medeoprichter van het Franse merk Lollipops, heeft al ervaring met Spotengo. “Ik waardeer Spotengo heel erg, omdat het gemaakt is in de kleuren en omgeving van ons merk. Smartphone-gebruikers belanden onmiddellijk in de Lollipops belevingswereld en vinden gemakkelijk de weg naar de winkels. Het is een extra tool binnen onze sociale media- en communicatiestrategie. Daarenboven is het een bijkomende service die we kunnen aanbieden aan onze multibrand-klanten om meer klanten te trekken.”

Klantenbestand

FDI Logbox is een Frans bedrijf, gespecialiseerd in internationaal creditmanagement in de mode. Het bedrijf heeft kantoren in heel Europa en in New York. In het klantenbestand meer dan 500 modemerken, zoals Levi’s XX, Guess, Marc Jacobs, Celine, Kenzo, Liu Jo, Jimmy Choo, Lollipops, Michael Kors, Franklin&Marshall, Kaporal, Salsa Jeans en No Man’s Land.