TOP

Stoffen in het interieur toevoegen: 4 tips

Een woonkamer kan nog zo leuk zijn aangekleed, maar toch kan er iets ontbreken waardoor de woonkamer een stuk minder gezellig kan aanvoelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van stoffen. Stof brengt namelijk meteen sfeer in de woonkamer en het zorgt voor een unieke toevoeging. Denk bijvoorbeeld aan een modern vloerkleed, een mooi vouwgordijn en bijpassende kussentjes op de bank. Hoe je hierin de juiste combinaties maakt, lees je hieronder.

Tip 1: Het juiste kleurenpalet

Ieder interieur heeft zo zijn eigen kleurenpalet. Als je van rust en eenheid houdt, vormen vaak neutrale kleuren de basis. Deze basiskleuren kun je dan ook laten terugkomen in de stoffen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je kiest voor een opvallende kleur. Zo kun je bijvoorbeeld velvet blauwe kussens toevoegen in een donker, modern interieur. Dit zal een echte eyecatcher worden, vooral als je deze kleur ook laat terugkomen in andere stoffen of combineert met andere kleuren.

Tip 2: Niet alleen de woonkamer

Als je meer stof in jouw interieur wil aanbrengen, is het belangrijk om niet alleen na te denken de woonkamer. Je kunt namelijk stof aanbrengen in welke ruimte dan ook: zelfs buiten. Zo bestaan er talloze moderne buitenvloerkleden die meteen dat sfeervolle gevoel kunnen opwekken in jouw tuin, overkapping of dakterras. Deze vloerkleden zijn over het algemeen gemaakt van polyester, zodat ze het kunnen overleven in weer en wind. En hoe leuk is het om de stijl van binnen ook bij de tuin te betrekken? Zo wordt jouw volledige woning een geheel, wat weer zorgt voor rust en eenheid.

Tip 3: Maak gewaagde combinaties

Als het op stoffen aankomt kun je eindeloze combinaties maken. Vooral in de industriële en vintage interieurs zal dat mooi staan. Durf daarom gewaagde combinaties te maken en mix verschillende stijlen met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een Perzisch tapijt en een opvallend behangetje. En ga vooral voor de patronen, stijlen en stoffen die jou aanspreken: zo zorg je ervoor dat jouw woning een persoonlijk tintje krijgt.

Tip 4: Het juiste materiaal

Ieder product is gemaakt in een ander materiaal. Zo bestaan er vloerkleden die zijn gemaakt van wol, gordijnen die zijn gemaakt van polyester en kussens die zijn gemaakt van fluweel. Toch is het goed om na te denken over het materiaal. Vooral als je last hebt van allergieën is het prettig als je niet om de haverklap hoeft te niezen. Hiervoor kun je het beste voor natuurlijke materialen gaan, zoals wol en katoen.