TOP

Stivoro niet blij met smokingreclame Suit Supply

Anti-rokersclub Stivoro zegt het ongelukkig te vinden hoe kledingzaak Suit Supply reclame maakt voor zijn smokings in een aantal kranten. Dit meldt nu.nl.

Het is wel duidelijk dat Suit Supply een terechte winnaar is van de Marketing Excellence Award, want opnieuw trekt een campagne van het snelle pakkenmerk veel media-aandacht. In de omstreden advertentie staat een rokende man in een smoking afgebeeld met aan de onderkant de tekst ‘start smoking’. Suit Supply zegt zich van gaan kwaad bewust te zijn en absoluut niet de bedoeling te hebben mensen aan het roken te krijgen.

Een woordvoerster zegt dat Suit Supply vaak met ‘uitdagende advertenties komt die soms provocerend kunnen zijn. Het is een knipoog naar de historie waar mannen in een speciaal jasje een sigaretje rookten’. Bovendien benadrukt de woordvoerdster dat het duidelijk is dat Suit Supply niet in rookwaren handelt maar een kledingmerk is.

Stivoro zegt dat het doel duidelijk is om kleding te verkopen, maar vindt de manier waarop niet correct. Vooral jongeren zijn volgens de anti-rookclub gevoelig voor zo’n ‘glamourous omgeving’ waarin het aantrekkelijk lijkt om te roken. Stivoro zoekt nog uit of de reclame in strijd is met de Tabakswet.