TOP

Steeds meer modewinkels sluiten zich aan bij het Connected Retail netwerk van Zalando

Connected Retail by Zalando werd begin 2019 in Nederland gelanceerd en is inmiddels een gevestigde naam in het Europese omnichannel retail landschap met bijna 7000 aangesloten winkels in 13 landen.

Het aansluiten bij Connected Retail biedt verschillende voordelen voor winkeliers. Allereerst stelt het programma winkels in staat om hun producten direct aan miljoenen Zalando klanten te kunnen verkopen zonder enige voorinvestering. Hierdoor kunnen winkelmanagers op eenvoudige wijze hun potentiële klantenbestand verveelvoudigen.

Daarnaast wordt Connected Retail gezien als een onmisbare schakel voor het hebben van een succesvolle omnichannel strategie voor winkeleigenaren. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor kleine lokale merken, maar ook voor winkelketens, grote warenhuizen en direct-to-consumer-merken. Ze kunnen allemaal hun fysieke voorraad koppelen aan het Zalando-platform om een risicovrije, kosteneffectieve omnichannel strategie op te bouwen. 

Merken en retailers houden volledige controle over het assortiment, de prijs en hoeveel ze willen verkopen, terwijl de online zichtbaarheid wordt verbeterd en er extra inkomsten worden gegenereerd.

Hoe werkt het?

Een winkel aansluiten bij Connected Retail is heel eenvoudig. Voor de aanmelding bij Connected Retail moet men minstens één fysieke locatie hebben, over software voor voorraadbeheer beschikken en producten verkopen binnen de productcategorieën die bij Zalando beschikbaar zijn, zoals sport, kleding, schoenen of accessoires. Zodra men zich heeft aangemeld, zal een persoonlijke consultant contact opnemen om de fysieke winkel in het platform te integreren.

Zalando levert online content, software, klantenservice, betalingsmogelijkheden en persoonlijke accountmanagers. Allemaal gericht op het ondersteunen van retailers die hun verkoopstrategie willen uitbreiden naar het leidende online modeplatform in Europa.

Ready to connect?

Als u meer te weten wilt komen over hoe Connected Retail by Zalando de groei van uw winkel kan ondersteunen, kijk dan op www.connectedretail.nl of neem contact op met marlous.veenman@zalando.nl