TOP

Steeds meer modebedrijven online

Online winkelen raakt meer en meer ingeburgerd. Er wordt elk jaar meer gekocht en besteed via internet. Kleding staat daarbij hoog genoteerd. Bijna 40% van de internetgebruikers koopt regelmatig kleding online en het zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Consumenten shoppen online voor gemak en comfort. Op elk uur van de dag kun je mode bekijken, vergelijken en kopen. Online winkelen is populair bij consumenten die over weinig tijd beschikken. Anderen zijn op zoek naar iets speciaals, iets wat zij bij de reguliere mode winkels niet kunnen vinden. Daarnaast wordt internet gebruikt om zich te oriënteren op de laatste trends.

Steeds meer winkels en merken starten een webwinkel. En steeds meer ondernemers richten zich alleen op een kledingwinkel online. Helaas niet allemaal even professioneel.

Ook de inkoop voor de webwinkel vraagt een professionele benadering. Een goede voorbereiding, een duidelijke visie en een onderscheidend concept zijn voorwaarden om succesvol te zijn. Kies voor de beste collecties waar voldoende vernieuwing in zit. Bij twijfel niet doen. De prijs/kwaliteit verhouding moet super zijn. Maar net zo belangrijk is de pasvorm en de juiste maat. Verkeerde pasvorm of tegenvallende kwaliteit kan een reden zijn voor het retour sturen van het kledingstuk. Het retour percentage kan oplopen tot 20% of meer.
Ook voor een webwinkel moet je scherp bijsturen op trends en ontwikkelingen tijdens het seizoen. Houd hiervoor voldoende ruimte in je inkoopbudget.

www.buyingsupport.nl