TOP

State of Football lanceert FIFA-collecties

State of Football heeft bekend gemaakt dat de onderneming een akkoord heeft bereikt met Global Brands Group om de importeur/distributeur te worden van de officiële FIFA 2010 World Cup merchandising en FIFA lifestylecollecties en accessoires voor de Benelux.

Meerdere kledinglijnen

Deze meerjarige overeenkomst is tot stand gekomen nadat in april bekend werd gemaakt dat Global Brands Group een verscheidenheid aan producten op de markt gaat brengen om de FIFA World Cup van 2010 te vieren. De FIFA collecties, de authentieke sportlifestylelijn, zal bestaan uit vijf aparte kledinglijnen (1904, Editions, Code, Essentials en Event) en wordt ontwikkeld door de Global Brands Group, sinds deze in 2005 door FIFA werd aangesteld als wereldwijde exclusieve licentiehouder. De spring/summer 2010 collectie is de eerste kledinglijn die geïntroduceerd wordt in de Benelux.

Goud geld

Al meer dan 100 jaar bestaat de wereld voetbalbond, die op 21 mei 1904 werd opgericht in Parijs en beter bekend is als FIFA. Ruim 26 miljard mensen keken naar de 64 wedstrijden van de FIFA World Cup in 2006 en wereldwijd ging er voor meer dan 2 miljard dollar aan FIFA accessoires over de toonbank. Dit is de eerste keer dat een officiële collectie wordt gelanceerd met het FIFA merk zonder dat deze direct is verbonden aan een FIFA World Cup evenement.

Uitbreiding FIFA merk

Het sluiten van exclusieve strategische overeenkomsten met de distributeurs uit elk land maakt deel uit van de internationale uitbreiding van het FIFA merk. Naast de huidige overeenkomst met State of Football in de Benelux heeft de Global Brands Group al deals gesloten in de Verenigde Staten, Rusland, India, China, Verenigd Koninkrijk en Australië. Het openen van de officiële FIFA winkels wordt een van de taken van de distributeurs. De sportzaken zullen behalve een unieke winkelervaring, die volledig is geïnspireerd op voetbal, ook exclusieve collecties bieden.

State of Football

State of Football is kort geleden opgericht om maximale invulling te geven aan de kansen die het FIFA importeurschap biedt. Naast importeur/distributeur van FIFA is State of Football licentienemer en agent van zowel nationale als internationale topclubs. State of Football komt voort uit Piramid Connections dat al meer dan 17 jaar een begrip is in de merchandising wereld. Piramid Connections is specialist in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige textiel collecties. Zodoende is ook het productieproces voor voetbal licentieproducten van tekentafel tot distributie volledig in eigen hand.