TOP

Stabiele maandcijfers van GfK

De bestedingen in Nederland aan sportkleding zijn in de maand november 2009 stabiel gebleven ten opzichte van dezelfde maand in 2008. Het aantal gekochte stuks is gedaald met vier procent. Het gemiddeld besteed bedrag aan sportkleding is echter gestegen.

De bestedingen aan vrouwensportkleding zijn met twee procent licht gedaald. Dit wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag per vrouwensportkleding artikel is gestegen. In het segment mannensportkleding zijn de bestedingen gestegen met acht procent. Dit wordt veroorzaakt door een stijging van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag is gedaald. Kindersportkleding is dit kwartaal met acht procent gestegen in bestedingen. Het aantal gekochte stuks is gestegen; het gemiddeld besteed bedrag per artikel voor kinderen is stabiel gebleven.

Volgens het GfK zijn in september tot en met november 2009 de bestedingen in Nederland aan sportkleding gestegen met vier procent ten opzichte van dit kwartaal in 2008. Het aantal gekochte stuks is gestegen, het gemiddeld besteed bedrag is stabiel gebleven.