TOP

Sportsmerk Cruyff voegt pakkencollectie toe aan assortiment

Lang focuste het merk Cruyff zich louter op sportkleding en -schoenen, maar nu heeft het een nieuwe, meer formele lijn aan het assortiment toegevoegd. Onder naam ‘the everyday suit’ brengt het items die een kruising zijn tussen gekleed en casual.

Foto’s: Cruyff

De nieuwe Cruyff-collectie is een mix tussen informeel en formeel met items die zijn gemaakt van Italiaanse stoffen die het comfort van sport en streetwear combineren.  De items geven een chiquer en netter gevoel door de hoge kwaliteit van de stoffen, verborgen zakken en gestroomlijnde shape.

De pakken zijn ontworpen met de stijl van grondlegger Johan Cruyff in gedachte, zo staat in het persbericht. Zo bestaat de sweatchino uit een mix van zwaar Italiaans katoen, stretchmateriaal en jacquard voering waardoor de pakken comfortabel aanvoelen.

Oubollige sportkleding

Voetballegende Johan Cruyff startte zijn eigen merk in 1979 en in 1982 ging hij een samenwerking aan met de Italiaanse ontwerper Emidio Lazzarini, wie hij functionaliteit en elegantie introduceerde in de wereld van sportkleding. Cruijff wilde voorgoed van oubollige sportkleding af. Deze nieuwe collectie vloeit daaruit voort. De kleding is exclusief verkrijgbaar via geselecteerde retailers en via de website van het merk. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe collectie die komend winterseizoen is in te kopen.