TOP

Sneaker store Patta = exit

Sneakerheads en fashionistas zitten waarschijnlijk met de handen in het haar. Het gordijn is namelijk gevallen voor sneaker store Patta. Ondanks een recente fusie met streetwear winkel Precinct 5 sluit Patta de deuren op de Singel in Amsterdam.

In april was er nog hoop toen er werd besloten om sneaker store Patta en streetwear winkel Precinct 5 samen te voegen. De fusie zou zorgen voor een grotere en betere shopomgeving voor de Patta klanten en assortiment. Tegelijkertijd zou Precinct 5 mee kunnen liften op de hype van deze succesvolle en eigenzinnige sneaker store formule. “Op het eerste gezicht leek het een bescheiden succes, maar al snel hadden we door dat dit plan wellicht te ambitieus was”, zo meldt het Patta team afgelopen week op hun blog.

The end?
Hoge huur en een hoog risico, versus lage vraag en een lage winst. Het deed Patta en Precinct 5 de das om. Patta sluit de deuren, maar volgens het team betekent dit echter niet het einde van Patta. Patta items zijn nog steeds beschikbaar via de webwinkel en op de Patta blog is de volgende reactie te vinden: “Helaas zijn wij niet in staat om veel informatie of details te delen, maar we werken de klok rond om klaar te zijn voor onze volgende stap.”