TOP

Slapen in het bed van overleden modekoning Versace

De meubels uit de favoriete villa van de in 1997 doodgeschoten mode-icoon Gianni Versace zijn eindelijk verkocht. De veiling bracht meer dan 7 miljoen euro op.

Bij het Britse veilinghuis Sotheby’s gingen 550 stukken onder de hamer, met een gemiddelde prijs tussen de 100 en 100.000 pond. De veilingmeesters schatten dat de spullen 3 miljoen Britse pond had kunnen opbrengen, dus 7.411.917 miljoen lag ver boven de verwachting.

De boekenkasten uit de slaapkamer van Gianni Versace brachten nog het meest op. Ze gingen voor meer dan vier keer de originele prijs van de hand voor een totaalbedrag van 1,2 miljoen pond. De veiling duurde zo’n 12 uur, terwijl Sotheby’s er alles aan had gedaan om de veelal antieke prullaria zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen door enkele ruimtes uit de Italiaanse optrekje, Villa Fontanelle nabij Milaan, na te bouwen in de krullerige Versace stijl.

De modekoning bouwde een wereldimperium rond zijn bizarre kitscherige smaak. Anno 2009 zijn er kennelijk nog steeds fans die het werk van de man missen.