TOP

Sixty verkocht aan Aziatische investeerders

De Italiaanse Sixty Group, eigenaar van oa de merken Miss Sixty and Energie, is verkocht aan de Aziatische investeringsmaatschappij Crescent Hyde Park.

De overname van de Sixty Group door Crescent Hyde Park moet zorgen voor een herlancering van de merken en internationale groei. Dat schrijft Sportswear International.

Crisis

De Sixty Group heeft zwaar te lijden van de economische crisis, met name in Europa. De omzet is de afgelopen twee jaar gedaald van ruim €500 miljoen naar €300 miljoen. Daarbij heeft het bedrijf ook een schuldenlast van €300 miljoen. Al twee jaar worden tevergeefs gesprekken gevoerd met banken en investeerders en ook een kapitaalinjectie van €40 miljoen door de oprichters van het bedrijf mocht niet baten.

Reorganisaties

Sixty is het moederbedrijf van de merken Miss Sixty, Energie, Killah, Refrigiwear en Murphy&Nye. Het bedrijf heeft al meerdere reorganisaties achter de rug, waarbij veel banen werden geschrapt en de groeifocus was verlegd van Europa naar de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en internet.