TOP

Sieradenontwerpster Ineke Otte wint Sheriff de Mode

De sieraden van ontwerpster/kunstenares Ineke Otte zijn verkozen tot 'de meest trendy, kleurrijke, unieke, fantasie fashion sieraden van 2009.' Otte kreeg de award tijdens de internationale mode- en sieradenbeurs Eclat de Mode in Parijs.

Otte toonde haar sieraden op 4 tot en met 7 september in Parijs. Het publiek toonde grote belangstelling wat resulteerde in verkooppunten in diverse steden zoals Londen, Rome, Milaan en St. Tropez.

Campagne Eclat de Mode
Naast de onderscheiding gaat Eclat de Mode de sieraden van Otte gebruiken voor de voorjaar- en wintercampagne 2010. Haar halssieraden met het thema ‘vis’ zijn een jaar lang het gezicht van de campagne. Daarnaast zullen de sieraden wereldwijd worden tentoongesteld in museau en galeries.

De natuur als inspiratiebron
Als een rode draad loopt het sieraad door het leven van Otte. De natuur is haar inspiratiebron. “Mijn gedachten probeer ik om te zetten in eigentijdse, licht draagbare en eigenaardige sieraden. Een spannend en uitdagend proces”, vertelt de ontwerpster. “De fascinerende natuur en elementen vormen daarbij vaak een sprankelend middelpunt.”