TOP

Zumba fitness verleidt bezoekers Fitnessvakdagen

Ruim 140 exposanten lieten tijdens de Fitnessvakdagen afgelopen weekend in de Utrechtse Jaarbeurs de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen uit de markt zien. Ging de Zumba-hype tot nu toe compleet aan je neus voorbij. Dit was de gelegenheid om kennis te maken met deze swingende fitnessworkout.

Fitness is dé workout

Goede gezondheid en vitaliteit zijn begrippen die steeds hoger in het vaandel staan bij veel Nederlanders. En het belang hiervan is nog steeds groeiende. Het feit dat fitness de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de grootste sport van Nederland onderstreept dit. Sportscholen spelen met nieuwe vormen van aerobics in op de vraag van clubleden naar uitdagende groepworkouts. Zumba is het laatste anwoord hierop.

Zumba is een feestje

Zumba betekent letterlijk ´snel bewegen en lol hebben´ en is geïnspireerd op de Latijns/Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierversterkende workout. Het verschil met andere workouts is dat je aan het sporten bent zonder echt het gevoel te hebben dat je aan het sporten bent. Zumba wordt in minstens 30 landen gegeven en ook in Nederland kunnen we al enige tijd niet meer om deze hype heen. Zumba-parties zijn tegenwoordig ‘the place to be’, maar wat duidelijk werd op de beurs is dat het Zumba-gevoel helemaal 100 procent tot uiting komt in een Zumba-outfit.

Zumbaoutfit

Op de maat van een swingend muziekje werden bezoekers naar de Zumba-stand gelokt. Hier konden beursbezoekers niet alleen informatie inwinnen over deze fitnessworkout. De pashokjes waren ook continu bezet. Vrolijke felle kleuren en grote logo’s sieren de Zumba-outfits. De ruim vallende cargobroeken met brede elastische heupbanden in de kleuren aquablauw, geel en roze zijn perfect voor optimale bewegingsvrijheid. En de strakke haltertops zorgen voor de ‘finishing touch’. Aan de drukte te zien op de stand viel de kleding bij de meeste ondernemers in de smaak. Wellicht dat de Zumba-kleding binnenkort naast online in nog meer verschillen sportzaken te vinden zal zijn.