TOP

Setpoint en Miss Etam winnen GFK Fashion Award 2012

Setpoint en Miss Etam zijn de winnaars van de GFK Panel Service Award 2012. Zij ontvingen de award Beste Bovenmoderetailers. De Bijenkorf en Hünkemoller sleepten de award Beste Ondermoderetailers in de wacht.

Setpoint dankt de eerste plaats onder meer aan de kwaliteit van de kleding en het personeel. Miss Etam wist zich te onderscheiden op de aanwezigheid van de juiste maat. In het onderzoek noemen consumenten prijs als belangrijkste aspect, gevolgd door collectie, personeel en winkel.

Beste in ondermode
Dit jaar presteerde Hunkemöller het beste in ondermode voor dames en de Bijenkorf voor heren. De lingerieketen wist zich met name te onderscheiden op de speciale aanbiedingen, de uitgebreide collectie en de winkel/website. De Bijenkorf dankt de eerste plaats aan de uitgebreide collectie, het personeel en de winkel/webshop.

Methodiek
In het voorjaar zijn in totaal 36 bovenmoderetailers beoordeeld op basis van personeel, product, plaats en prijs. Daarnaast is het imago van de kleding van de retailers beoordeeld aan de hand van 6 imago kenmerken. De resultaten komen uit het jaarlijkse GfK-onderzoek onder circa 8000 consumenten.

De volledige top vijf bovenmode
Damesretailers
1. Miss Etam
2. Esprit
3. The (Lady) Sting
4. De Bijenkorf
5. Promiss

Herenretailers
1. Setpoint
2. Jack & Jones
3. Esprit
4. The Sting
5. De Bijenkorf

De volledige top vijf ondermode

Damesretailers
1. Hunkemöller
2. Livera
3. Lincherie
4. de Bijenkorf
5. Björn Borg

Herenretailers
1. de Bijenkorf
2. Björn Borg
3. Wehkamp.nl
4. Neckermann.com
5. V&D