TOP

Schutz Mannenmode opent nieuwe pakkenwinkel in Hoorn*

Ze hebben al vier winkels in het centrum van Hoorn en nu opent de Schutz Fashion Group ook nog een eigen pakkenwinkel.

“Onze pakkenafdeling groeide bij Schutz Mannenmode al uit de voegen,” vertelt Marie-France Schutz, die samen met zus Rosalie en Rosalies echtgenoot Jos van der Poll de directie van de Schutz Fashion Group vormt. “We wilde eigenlijk de bovenverdieping erbij nemen. Maar toen het pand van de buren vrij kwam, grepen we onze kans. De begane grond is toch gunstiger dan een tweede verdieping.”

Trouwpakken als een trein

De Schutz Fashion Group bestaat al sinds 1853 en omvat de Mode Apotheek, Indian Summer, Schutz Casual en Schutz Mannenmode. Allemaal in dezelfde winkelstraat in Hoorn, het Kleine Noord. Bij laatstgenoemde lopen de laatste jaren vooral de trouwpakken als een trein. “Voor trouwpakken heb je nu eenmaal veel ruimte nodig,” legt Schutz uit. “De bruidegom komt meestal niet alleen, hij neemt zijn getuige of moeder mee.” In de nieuwe winkel van ruim 300 vierkante meter komt volgens Schutz ook een koffiebar en prettige zitruimte. “Trouwen is een feestelijke aangelegenheid en het gaat om grote bedragen. Dan moet je mensen ook een bijzondere ervaring kunnen bieden.”

Sollicitatie in pak

Voor de risico’s van een dergelijke investering  is Schutz niet zo bang. “Natuurlijk is het altijd spannend om een nieuwe winkel te openen. Maar pakken zitten in ons DNA, mensen weten dat ze voor een ruim aanbod en goede service bij ons moeten zijn.” Bovendien merkt Schutz dat niet alleen de trouwpakken goed lopen. “Door de krapte op de arbeidsmarkt zie je dat mensen bij een sollicitatie graag weer in pak verschijnen. Voorheen gingen ze nog wel eens casual, nu willen ze zo goed mogelijk voor de dag komen.”

Verdere uitbreiding

De diverse formules blijven ongewijzigd, het aanbod pakken en het private label Le Canard wordt flink uitgebreid. Met toonaangevende confectiemerken als Hugo Boss, Corneliani, Van Gils, Roy Robson, Armani en Cavallaro presenteert Schutz volgens eigen zeggen de grootste collectie kwaliteitspakken van Noord-Holland. Schutz: “We maken een droom waar door ons nog meer te specialiseren op het gebied van business pakken, maatkostuums en trouwpakken. Daarnaast willen we ons private label Le Canard nog verder uitbreiden met trendy pakken, colberts, pantalons, truien, shirts en schoenen.”

Twee voor de prijs van één

Op 6 december start de grote verbouwingsuitverkoop bij Schutz Mannenmode. “Dan verkopen we twee pakken voor de prijs van één,” zegt Schutz. “Die actie loopt altijd al goed, maar vanwege de verhuizing beginnen we er dit jaar extra vroeg mee.” De opening van de nieuwe winkel staat gepland voor medio maart.