TOP

Schoenenketen Sneakers uit Waalwijk failliet

De schoenenketen Sneakers uit Waalwijk is failliet. Door de coronacrisis is de liquiditeit van het bedrijf de afgelopen weken enorm onder druk komen te staan.

Schoenen- en sneakerketen Sneakers is op dinsdag 16 juni failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant, schrijft het Brabants Dagblad. Job Molkenboer is aangesteld als curator. Het nieuws werd maandag al bekend, toen RTL Z melding maakte van een interne brief aan franchisenemers en personeel. De keten zou al langer kwakkelen, en de coronacrisis gaf het laatste zetje. Sneakers moest de fysieke winkels tijdelijk sluiten en zag in die periode nauwelijks omzet binnenkomen.

Franchisewinkels vooralsnog open

Sneakers is gevestigd in Waalwijk en heeft ongeveer honderd medewerkers. Het schoenenbedrijf werd in 1997 opgericht en breidde in 2012 uit met een webshop. Klanten konden er terecht voor de collecties van bekende sneakerlabels als Adidas, Nike en Puma, maar ook schoenenmerken als Birkenstock, Dr. Martens en Timberland.

In de loop der jaren groeide Sneakers uit tot een keten met 40 vestigingen door heel Nederland. Ongeveer de helft van deze winkels is in eigen beheer, de rest wordt gerund door franchisenemers. De eigen filialen zijn inmiddels dicht, de franchisewinkels blijven vooralsnog open.

Foto: Unsplash/Lefteris kallergis