TOP

Schoenen van Cars

Jeansmerk Cars begint vanaf 2008 met een schoenencollectie. Daarvoor is een licentie afgesloten met Unlimited Sports Group.

De licentie van de schoenenlijn voor mannen, vrouwen en kinderen is in handen van de nieuwe BV Cars Footwear International. Net zoals de jeanscollectie zijn de sleutelwoorden voor de schoenenlijn actueel, modieus, comfortabel en betaalbaar. Trendy en betaalbare schoenen dus. Beide partijen zien de samenwerking als dé perfecte kans om een plek te veroveren in het middensegment van de schoenenbranche, waar tot nu toe voornamelijk private labels actief zijn. 

Begin 2008 wordt de Cars schoenencollectie gepresenteerd aan inkopers en retailers. In eerste instantie ligt de focus op de Benelux. Voor Cars zelf is de lijn een verdere completering van het aanbod. Het aanbieden van een totaalconcept past in de expansieplannen van het merk,  zowel op het gebied van singlebrandstores als naar nieuwe markten over de grens.

Cars is niet het eerste jeansmerk dat met schoenen begint. Merken als Diesel en Replay voeren al langere tijd (met succes) een uitgebreide schoenenlijn en in januari presenteerde G-Star zijn schoenencollectie.