TOP

Sauerbreij in Rucanor raceoutfit naar Vancouver

Nicolien Sauerbreij gaat, na Salt Lake City en Turijn, voor de derde keer op rij naar de Olympische Winterspelen.

Bij de wereldbekerwedstrijden snowboarden in het Amerikaanse plaatsje Telluride heeft Nicolien Sauerbreij tijdens de parallel reuzenslalom haar ticket voor de Spelen in Vancouver binnengehaald. Martijn Nelissen, CEO van Rucanor Europe is blij dat de kwalificatie een feit is: “Wij hadden er het volste vertrouwen in en waren al gestart met de ontwikkeling van haar nieuwe raceoutfit, speciaal voor de Spelen.”

Kwaliteit en comfort

Al vanaf het begin van haar carrière is Rucanor de kledingsponsor van Nicolien Sauerbreij. Mede hierdoor is bij de ontwikkeling en het design van de wintercollecties van Rucanor een innige samenwerking ontstaan. “De ontwikkeling van haar nieuwe outfit voor de races in Vancouver vertaalt straks weer naar onze wintercollecties. Zij helpt ons designteam met de ‘finetuning’. Naast vorm en functionaliteit deelt zij haar ervaringen over technische zaken als waterdichtheid, luchtcirculatie, aërodynamica en allerlei aspecten die belangrijk zijn voor de kwaliteit en comfort,” zo licht Nelissen toe.

Het Nederlands merk zal nadrukkelijk aanwezig zijn in Vancouver. Het Belgische bobsleedames dat door Rucanor wordt gesponsord heeft zich namelijk ook weten te plaatsen voor de Spelen. “En we hebben nog een derde hangijzer in het vuur, want het door ons gesponsorde dames bobslee team uit Brazilië maakt nog kans op kwalificatie,” aldus Nelissen.