TOP

Ruiten, jasjes en bloezen als blikvanger: dit is een eerste blik op de nieuwe vrouwenmodecollecties voor najaar 2022-2023 [deel 2]

Jasjes, mooie bloezen en ruitjes in alle soorten en maten: dit zijn enkele vrouwenmodetrends voor najaar 2022-2023. Een tipje van de sluier met de eerste collectiebeelden voor komend herfst/winterseizoen.

Foto: Oska

Komend najaar wordt grofweg gedomineerd door comfort en classy stijlen. We zien ze apart van elkaar, maar zeker ook verenigd in een item of stijl. De materialen zijn in elk geval veelal zacht, warm en soepel. Met een hoofdrol voor fijn, winters breiwerk. Grote truien worden gecombineerd met een even comfortabele broek of juist met een rok. Zoals Joop! een statement maakt met een trui met klassieke winterse patronen en daaronder als blikvanger een feestelijke rok.

Feestelijk

Feestelijk en party proof zijn sowieso de vele jasjes, jurken en bloezen. Bij de laatste zien we veel aandacht voor smetteloos witte modellen, maar ook rustige, zachte tinten of juist opvallende, fellere kleuren. Trendforecaster Christine Boland hierover: ‘We gaan op zoek naar zachte kleurcombinaties, kleurrijk, maar ook vriendelijk, rustgevend bijna. We kunnen nog geen afscheid nemen van het comfort dat we hebben ontdekt tijdens de pandemie. Dit comfort zoeken we ook in kleuren.’ Daarnaast zijn tonale of ton-sur-ton outfits belangrijk, naast contrasten. 

Jasjes

Jasjes zijn een ander belangrijk trenditem voor najaar 2022-2023. Er is veel keuze; van strak tot ruimvallend en oversized, kleurrijk en ingetogen, formeel en zakelijk tot meer casual en van effen tot een opvallende print. Met name ruiten, toch al favoriet in het najaar, zijn ruimschoots van de partij. We zien kleine klassieke ruitjes tot grotere varianten, in zowel jasjes, jassen, tops en bottoms. 

Laat je verder inspireren door collecties en trends in de nieuwste special vrouwenmode, die uitkomt op dinsdag 18 januari.