TOP

Rucanor sponsort Belgisch Olympisch damesteam bobslee

Het Nederlandse sportmerk Rucanor is vanaf nu kledingsponsor van het Belgische damesteam bobslee, kandidaat voor de Olympische Spelen 2010 in Vancouver.

Het supersnelle kledingpakket voor de Belgische dames wordt door Rucanor ontwikkeld in samenwerking met een aantal specialistische bedrijven. Naast de wedstrijdkleding zorgt Rucanor ook voor de kleding tijdens trainingen en officiële gelegenheden. Met de sponsoring van het damesteam bobslee pakt Rucanor weer een oude sporttraditie op.

Puur sportplezier

“Wij zijn trots op de samenwerking met dit damesteam”, stelt Jef Gonnissen., sales manager Rucanor België. “Zij leveren op basis van hun enthousiasme bijzondere prestaties en verleggen steeds hun grenzen. Dat past perfect bij ons merk, dat staat voor puur sportplezier.” Met de sponsoring van het Olympisch damesteam bobslee blaast Rucanor een oude traditie nieuw leven in. Het merk, dat inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, heeft in het verdere verleden in België veel teams en sporters gesponsord, waaronder in de jaren ’90 Jean Marie Pfaff.

Puntjes op de i

Voor de dames begint nu het echte werk: het afdwingen van kwalificatie voor de Olympische Spelen in februari 2010. Na een gedegen voorbereiding wordt het aanstaande winterseizoen het moment van de waarheid. Als de dames genoeg punten halen, kwalificeren zij voor de spelen. Jeff Gonnissen: “In samenwerking met onze partners worden de laatste details van de kleding getest op aspecten als comfort, souplesse en aerodynamica. In deze sport kan het gaan om een duizendste van een seconde. En dan is het zaak dat je experts laat meekijken en testen. Want wij willen uiteraard precies hetzelfde als het damesteam: een zo’n hoog mogelijke score.”