TOP

Richard Brekelmans gaat Mephisto vertegenwoordigen

Per 15 februari aanstaande is het contract dat Dirk Jan de Meijer (eigenaar van Richard B) met Mephisto had beëindigd.

De voormalige directeur Nederland van Garant, Richard Brekelmans, wordt de nieuwe agent van het merk voor de Nederlandse schoendetailhandel.

Ontslag
De Meijer, op wiens naam de showroom in Cast staat, is naarstig op zoek naar een nieuw merk. Inmiddels heeft hij zijn drie medewerkers ontslag moeten aanzeggen en heeft hij zijn nieuwe hoofdkantoor in Venlo te huur gezet. Het contract is volgens hem ‘vrij plotseling’ beëindigd.

Eigen BV
Richard Brekelmans heeft inmiddels, na zijn abrupte vertrek bij Garant, een eigen BV opgezet, Brekelmans Agenturen BV. Samen met zijn echtgenote Angelique opereert hij vanuit huis, waar de back-office is gevestigd. Met twee vertegenwoordigers, die de ruim 400 klanten van Mephisto in ons land moeten bedienen, is hij vrijwel rond.

Allrounder
“Per half januari start ik met Allrounder, dat geheel in het Verre Oosten wordt geproduceerd en vanaf half februari met Mephisto, waaronder ook de labels Sano en Mobils vallen. Deze labels gaan we sterker als afzonderlijke merken in de markt zetten”, zegt hij.

Kansen
De afgelopen tijd heeft hij een vijfjarenplan geschreven, waarin bijvoorbeeld ook staat dat Mobils verder wordt ontwikkeld richting de orthopedie en dat er voor Allrounder ook kansen liggen in de sportdetailhandel. Aangezien Brekelmans is opgenomen in het internationale collectieteam bepaalt hij voortaan met zeven collega’s de wereldwijde collectie. Op dit moment is hij naarstig op zoek naar een showroom in Cast om de nieuwe collectie voor herfst/winter 2010/2011 te kunnen presenteren.