TOP

Reizende Chanel-museum in New York

Het reizende Chanel-museum, dat veel weg heeft van een buitenaards ruimtevaartuig, is aangekomen in New York City. In het museum, dat geïnspireerd is door de Chanel 2.55, laten internationale kunstenaars hun versie van deze legendarische tas zien.

Het museum met vreemde organische vormen is ontworpen door architect Zaha Hadid en reist de wereld rond langs verschillende wereldsteden. Karl Lagerfeld, ontwerper voor Chanel, is afgelopen week in ‘the Big Apple’ aangekomen om samen met Hadid de opening te vieren. Al eerder dit jaar ‘landde’ het museum in Hong Kong en Tokyo.

De expositie staat in het teken van de Chanel 2.55, de lederen handtas met het doorgestikte ruitjespatroon. In 2005 vierde deze klassieker haar vijftigste verjaardag. Coco Chanel ontwierp de tas in het jaar 1955 en vandaar ook de naam 2.55.

De ‘Chanel Mobile Art Pavilion’ is tot 9 november in New York te bezoeken. Daarna reist het museum door naar Londen en Moskou. De expositie sluit in juli 2010 af in Chanel’s thuisbasis Parijs. Of het toeval is of niet. In dat jaar zal de tas haar 55-jarig bestaan vieren in de Franse hoofdstad.

 

Hieronder een fragment van New York Magazine over de expositie: