TOP

Reactie Seventytoo op bezoek mysteryshopper*

Voor Textilia gaat een onafhankelijke mysteryshopper op pad en beoordeelt zelfstandige winkels op een aantal vaste punten. Seventytoo in IJsselstein kreeg in september 2014 een bezoek. Wat is de reactie van de eigenaar op de bevindingen?

“Ik ben niet ontevreden met het verslag, want we hebben hoge cijfers gekregen voor ons assortiment, het concept en de visual merchandising. Daar hebben we heel hard voor gewerkt”, reageert Edgar van Alphen, de eigenaar van Seventytoo.

Leerpunt

De winkel in IJsselstein staat bekend om de goede service en heeft een groot aantal vaste klanten. Van Alphen: “Ik ben er dan ook van geschrokken dat onze service niet zo goed uit de bus is gekomen. Terwijl we dat juist erg hoog in het vaandel hebben staan!”

“Ik zie dat de mysteryshopper op vrijdag bij ons is geweest. Een hele drukke dag, waarop we met vier man personeel in de winkel staan. De klant wordt gelukkig wel netjes begroet en geholpen. Het is alleen jammer dat het ons vervolgens niet lukt om te achterhalen waar de klant nu precies naar op zoek is. Een leerpunt voor mijn medewerkers: stel gerichte vragen en maak af waar je mee bezig bent. Ook als is het erg druk.”

“Het klinkt misschien flauw en het is absoluut geen excuus, maar ik weet zeker dat de service op een andere dag wel perfect zou zijn. Het blijft een momentopname. Ik heb er in ieder geval een punt van gemaakt bij mijn personeel: in 2015 gaan we nog meer ons best doen en de service perfectioneren.”

Monument

De etalages van Seventytoo zijn niet goed zichtbaar, noteert de mysteryshopper. “Het klopt dat onze etalage eigenlijk wat te donker is”, beaamt van Alphen. “Ik zou graag wat aanpassingen doen, maar dat is in ons monumentale pandje bijna niet toegestaan. We hebben al wel markiezen geplaats om de herkenbaarheid aan de buitenkant te vergroten. Ook zijn we aan het kijken naar een nieuw lichtplan aan de binnen- en buitenkant.”

Seventytoo werd op vijf punten beoordeeld door Mysteryplus. Het volledige verslag van het mysterybezoek aan Seventytoo lees je in Textilia #2, die op vrijdag 23 januari 2015 is verschenen.

Textilia ook thuis ontvangen? Klik dan hier voor een abonnement.