TOP

Reach in Sport: nieuw platform voor sportwinkels

Reachinsport.nl is volgens het HBD de oplossing voor sportwinkels om online razendsnel gevonden te worden door de consument. Via het nieuwe platform kunnen sportwinkels hun zichtbaarheid op internet verbeteren.

Potentiële klanten oriënteren zich steeds vaker op internet om hun winkelbezoek te plannen. En waar de consument is, wil de retailer natuurlijk ook zijn. De Commissie Sport van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), CBW-MITEX, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten hebben daarom de handen ineen geslagen en Reach in Sport gelanceerd. Het gebruik van Reach in Sport is gratis voor alle ondernemingen die de bestemmingsheffing Sport aan het HBD betalen.

Online Profiel
Reachinsport.nl linkt profielen van sportwinkels aan de beste websites, zoekmachines en mobiele applicaties die ondernemers met hun winkels op internet zichtbaar laten zijn. Sportondernemers kunnen op reachinsport.nl een profiel aanmaken van hun winkel. Behalve de bedrijfsgegevens kunnen ook merken en sporten worden aangevinkt, zodat consumenten precies weten wat ze in de winkel kunnen vinden. De profielen kunnen vervolgens gekoppeld worden aan andere websites, bijvoorbeeld met consumenten zoekmachine, winkelbeoordelingen, winkelroutes en sociale media (Facebook, Twitter en LinkedIn).

Betere zichtbaarheid
Indien de sportwinkelier al beschikt over een eigen website of webwinkel dan kan deze direct vermeld worden in Reach in Sport voor een nog betere zichtbaarheid op internet, zo laat het HBD weten via een persbericht. Ook een eenvoudige gratis webwinkel opzetten is mogelijk in Reach in Sport.