TOP

QR-code van Blackberry op shirts van Bate Papo

Blackberry-gebruikers onder ons kunnen op een nieuwe manier contacten toevoegen. Via de webshop van het merk Bate Papo kun je een QR-code uploaden en deze plaatsen op een dames of heren T-shirt.

Door de code op het shirt in te scannen met de populaire Blackberry, beter bekend als de zakentelefoon, kunnen vrienden of onbekenden elkaar toevoegen aan hun telefoon.

De code wordt door een QR-lezer in de ‘Berry’ omgezet en uitgelezen. Zo hoef je niet meer om iemands pin-code te vragen, maar maak je gewoon een foto van zijn QR-code. De contactpersoon wordt direct aan de messenger-lijst toegevoegd.

Pingen
Pingen, het onbeperkt versturen van berichten naar Blackberry-gebruikers, heeft de Blackberry ongekend populair gemaakt onder jongeren. Bellers moeten daarvoor wel elkaars pin-nummer weten. Het merk Bate Papo zag een kans om van de hype omtrent de ‘Berry’ gebruik te maken en komt daarom met de QR-code shirts.

QR-code
De QR-code is een twee-dimensionale streepjescode die in 1994 door Denso-Wave is ontwikkeld. QR staat voor Quick Response. In de code kun je ook URL’S, e-mailadressen, smsjes, telefoonnummers en teksten coderen.