TOP

ProKennex wil Europa heroveren

Graphite-specialist ProKennex versterkt zijn positie in Europa door middel van een nieuw Europees distributiecentrum, ProKennex Europe BV.

De afgelopen jaren stak ProKennex al zijn inspanningen in het herwinnen vanĀ een sterke positie op de Aziatische markt. Nu dit doel bereikt is, wil ProKennex verder groeien en zich richten op het heroveren van Europa. Om een betere dienstverlening te kunnen leveren aan de huidige Europese distributeurs en om toe te treden tot nieuwe markten is Pro Kennex International Co.Ltd een service- en distributiecentrum in Europa gestart.

Europees distributiecentrum

Aangezien Inside Brands als distributeur in Nederland erg succesvol is, is het door Pro Kennex International gevraagd om partner te worden voor Europa. Dit resulteerde in ProKennex Europe BV, gevestigd in Roosendaal en aangestuurd door Rob Mekelenkamp. Rob is al 25 jaar werkzaam voor het merk en is eindverantwoordelijk voor het ontwerp van de Europese-collectie. Gerco Nijkamp en Marieke van Empel blijven de verkoop verzorgen voor Nederland onder leiding van Erwin van ‘t Reve. ProKennex Europe BV is vanaf heden actief en doet dienst als Europees magazijn. Het zal uitsluitend ProKennex-producten gaan distribueren. Daarnaast wordt er actief gezocht naar nieuwe Europese markten en wordt de samenwerking met bestaande distributeurs onder de loep genomen om die verder te kunnen optimaliseren.

Nieuwe graphite-producten

ProKennex wil Europa laten weten dat het de graphite-specialist is met een focus op functionele sportartikelen. In tegenstelling tot de meeste concurrenten is ProKennex namelijk niet uitsluitend marketinggericht. De technologie komt op de eerste plaats. Technologische vooruitgang is waar het om draait. Deze overtuiging zorgt ervoor dat alle ProKennex producten voorzien zijn van de beste technologie. Behalve de vertrouwde tennis-, badminton- en squashproducten komt ProKennex in 2010 ook met graphite veldhockeysticks en golfclubs op de Europese markt. Uiteraard zijn ook deze nieuwe producten voorzien van de gepatenteerde Kinetic-technologie die schokken absorbeert en hinderlijke trillingen reduceert. Dit zorgt voor meer controle en meer precisie voor de speler.