TOP

Prix de la Mode uitgereikt door Marie-Claire

Tijdschrift Marie Claire heeft donderdag 19 november de Marie Claire Prix de la Mode Awards uitgereikt in het Rijksmuseum Amsterdam. Één van de winnaars is mode-illustrator Piet Paris.

Piet Paris nam de prijs voor Mode Ambassadeur van het Jaar in ontvangst. Hij kreeg deze prijs voor zijn bijdrage aan het promoten van de Nederlandse modevormgeving, onder andere door middel van de Arnhem Mode Biënnale.

Arnhem Mode Biënnale
Piet Paris is al drie edities lang artistiek leider van de Arnhem Mode Biënnale, een mode-event dat iedere twee jaar de actuele modevormgeving onder de aandacht brengt. Paris was vanaf het eerste uur betrokken bij de oprichting. Zelf is hij blij met de waardering voor dit event. “Ik ben er trots op dat nationale en internationale professionals het enige culturele mode-event van de wereld in hun agenda hebben opgenomen”, aldus Piet Paris.

Winnaars
Er werden nog meer awards uitgedeeld. De Best Style Icon Award ging naar schrijfster/model Sophie Dahl. Consuelo Castiglioni (van modehuis Marni) kwam als Best International Designer uit de bus en tot beste nationale modeontwerpers werd het Nederlandse duo END uitgeroepen. Het Nederlandse fotomodel Cato van Ee mag zich Best Model 2009 noemen. De Prix de la Mode Awards worden sinds 2007 door Marie Claire uitgereikt in Nederland.