TOP

Primark verhoogt prijzen • Den Haag weert flitsbezorgers • Dragons investeren in Tiny Library

Primark verhoogt de prijzen, Den Haag weert flitsbezorgers en verhuurplatform Tiny Library haalt investering binnen tijdens het televisieprogramma Dragons’ Den. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 1 juni.

Foto: Tiny Library

Dragons investeren in verhuurplatform kinderspullen

Verhuurplatform voor baby- en kinderartikelen Tiny Library heeft in het televisieprogramma Dragons’ Den een toezegging gekregen van €500.000. Dat staat in een persbericht. Deelnemende investeerders Manon van Essen en Pieter Schoen zien grote potentie in het verhuurplatform. De investeerders van Dragons’ Den erkennen dat alles nieuw kopen voor kinderen vaak de norm was, maar dat huren steeds gewoner wordt. Mensen kunnen via Tiny Library voor een vast bedrag per maand en per product artikelen huren als een kinderwagen, draagzak of kinderstoeltje. Na gebruik kunnen de producten weer worden opgehaald, worden ze professioneel gereinigd, vervangen waar nodig. Oprichter van dit concept is Julie Munneke.

Primark verhoogt prijzen

Primark ziet zich genoodzaakt zijn prijzen te verhogen, omdat het worstelt met stijgende kosten. Dat meldt de BBC. De prijsverhogingen gaan komend najaar in en gelden voor een deel van het assortiment. Hoeveel de prijzen stijgen wil het concern niet zeggen. Primark is niet de enige die dit doet, modeketens als Next en Superdry hebben hogere energie-, transport- en oliekosten ook doorberekend aan klanten. De coronapandemie, de verstoring van de toeleveringsketen terwijl de wereldeconomie zich herstelde, en de oorlog in Oekraïne hebben er allemaal invloed gehad. “We geprobeerd om ervoor te zorgen dat onze prijzen blijven waar ze zijn, maar op een gegeven moment is de inflatiedruk zo groot dat je er wel iets aan moet doen”, zegt zet John Bason, financieel directeur bij Primark’s moederbedrijf Associated British Foods, in een reactie.

Den Haag weert flitsbezorgers 

Den Haag gaat nieuwe flitsbezorgers weren uit winkelgebieden en woonstraten. Daarvoor heeft het nieuw beleid gemaakt, meldt Omroep West. Het is de eerste stad in ons land met een flitsbezorgbeleid. Amsterdam werkt er ook aan. Het beleid moet ervoor zorgen dat het veiliger wordt in woongebieden en dat de uitstraling van de binnenstad aantrekkelijk blijft. Flitsbezorgdiensten zorgen in veel steden voor overlast. Met dit nieuwe beleid wil de gemeente de winkelgebieden behouden als plek voor detailhandel en horeca, met aantrekkelijke etalages die uitnodigen om naar binnen te gaan. De magazijnen van flitsbezorgers, de vervoersmiddelen en -bewegingen passen volgens Den Haag niet in het straatbeeld.

Agendatip: Fashion + Design Festival Arnhem

Deze week vindt het jaarlijkse Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) plaats tijdens de Arnhemse modemaand die van 3 juni tot en met 3 juli wordt gehouden. Dat staat in een persbericht. Hier presenteren ontwerpers, ondernemers, mode-/design evenementen en culturele instellingen wat ze in huis hebben. De aftrap is op 2 juni en wordt verzorgd door artiest en ontwerper Bas Kosters die tijdens een discofeest design, fashion en muziek samenbrengt. De hele maand zijn er verschillende activiteiten, exposities en voorstellingen te zien. Daarnaast kan er geshopt worden bij pop-up stores van onder andere modemerken Died en Hul le Kes. Het complete programma is te vinden op de website van het FDFA.