TOP

Primark: €2 miljard omzet in halfjaar

De Ierse kledingdiscounter Primark heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar een omzet geboekt van bijna €2 miljard. Dat is 15% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzetstijging van Primark in het eerste half jaar (t/m 3 maart 2012) is te danken aan de opening van 10 winkels én aan een zeer goede decembermaand. Dat meldt twnetwork.de. Als de nieuwe winkels niet worden meegeteld steeg de omzet slechts 2%.

Lagere marge 

De winst steeg licht met 2% naar circa 173 miljoen euro. De behaalde marge lag echter onder dat van vorig jaar, door de gestegen katoenprijzen die niet zijn doorberekend aan de klanten. Nu de katoenprijzen weer zijn gestabiliseerd verwacht het bedrijf in de tweede helft van het boekjaar een flinke winststijging. In die periode staan bovendien weer 6 winkelopeningen gepland, in onder andere Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Nederland

Primark heeft nu 233 winkels in Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, Duitsland, Portugal, Nederland en België. In Nederland opende afgelopen december de derde winkel in Zaandam. Op de planning voor de nabije toekomst staat een winkel in Den Haag in een nieuw te bouwen winkelcentrum aan het Spui (oplevering 2013/2014).